Novelle Makaron Proteinowy Z Soczewicy Czerwonej Świderki 250 g
-5% Na pierwsze zamówienie
Po zapisaniu się do naszego newslettera. Nie wysyłamy spamu - obiecujemy!Pomoc przy wyborze
Nie wiesz, co kupić? Szukasz porady w doborze? Skontaktuj się i pomożemy dobrać odpowiednie produkty.Ekspresowa wysyłka do 17:00
Zamówienia opłacone lub za pobraniem złożone do 17:00 wysyłamy tego samego dnia (dotyczy metod InPost).Darmowa dostawa od 199 zł
Przy zamówieniu powyżej 199 zł wysyłka na terenie Polski gratis!Novelle Makaron Proteinowy z Soczewicy Czerwonej Świderki 250 g to innowacyjny produkt, który łączy wysoką zawartość białka z atrakcyjnym smakiem czerwonej soczewicy. Stanowi on idealną alternatywę dla tradycyjnych makaronów. Jego kluczowym składnikiem jest soczewica, znana ze swojego bogatego składu odżywczego i lekko orzechowego smaku.
Dzięki kształtowi świderków makaron łatwo łączy się z różnorodnymi sosami i innymi dodatkami. Sprawdzi się on zarówno w ciepłych daniach, jak i w sałatkach. Soczewica czerwona nadaje potrawom charakterystycznego koloru , co dodatkowo wpływa na ich atrakcyjność.
Makaron z czerwonej soczewicy od Novelle wyróżnia się czystym składem bez zbędnych dodatków, w tym sztucznych barwników i aromatów. Ponadto jest on wolny od składników pochodzenia zwierzęcego, dzięki czemu stanowi bezpieczny wybór dla wegan i wegetarian.
Forma dostawy: | Zamówienia opłacone szybkimi płatnościami lub przelewem bankowym: | Zamówienia za pobraniem: | Zamówienia >199 zł |
InPost Paczkomat® 24/7 | 12,90 zł | - | darmowa dostawa |
Kurier InPost | 12,90 zł | 17,90 zł | darmowa dostawa |
Kurier DPD | 12,90 zł | 17,90 zł | darmowa dostawa |
DPD Pickup | 12,90 zł | - | darmowa dostawa |
ORLEN Paczka | 10,90 zł | - | darmowa dostawa |
Pocztex Kurier | 14,90 zł | 19,90 zł | darmowa dostawa |
Pocztex Odbiór w punkcie | 13,90 zł | 18,90 zł | darmowa dostawa |
Sposób przygotowania
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Podmiot odpowiedzialny: Makarony Polskie SA ul. Podkarpacka 15A, 35-082 Rzeszów NIP: 8133278856
Składniki
Składnik | 100 g (po ugotowaniu) | %RWS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 577 kJ/137 kcal | 7% |
Tłuszcz | 0,7 g | 1% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 1% |
Węglowodany | 20 g | 8% |
- w tym cukry | 1,2 g | 1% |
Błonnik | 4,3 g | - |
Białko | 10 g | 20% |
Sól | <0,01 g | 0% |
Żelazo | 2,37 mg | 17% |
Miedź | 0,33 mg | 33% |
Mangan | 0,53 mg | 27% |
mąka z soczewicy czerwonej
Produkt może zawierać GLUTEN (pszenica, żyto) oraz jaja.
Wszystkie teksty na stronie mybionic.pl są naszego autorstwa. Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994r. O prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U.z 2006r. Nr 90, póz. 631 z Poznań. Zm.) kopiowanie całości lub części opisu oraz rozpowszechnianie zabronione pod groźbą kary finansowej!