Farma Białka to firma specjalizująca się w produkcji suplementu diety w postaci białek jaj przechowywanych w butelce. Po wprowadzeniu na rynek produkt ten szybko spotkał się pozytywnym odbiorem i przychylnymi opiniami konsumentów. Chętnie sięgają po niego nie tylko sportowcy, ale również miłośnicy gotowania i entuzjaści zdrowego stylu życia, którzy stawiają na praktyczne i innowacyjne rozwiązania. Wygodne opakowanie, dobre wchłanianie i brak konserwantów to tylko kilka z licznych zalet tego wyjątkowego artykułu.
Ideą marki Farma Białka jest propagowanie zdrowego stylu życia poprzez stosowanie odpowiedniej diety, zwłaszcza takiej bazującej na źródłach pełnowartościowego białka. Jej założyciele zdali sobie sprawę z tego, że na polskim rynku brakuje produktu, do którego mają dostęp mieszkańcy USA i zachodniej Europy. To właśnie dlatego postanowili stworzyć suplement na bazie białek jaj, z którego będzie można korzystać w wygodny i praktyczny sposób. Jest to możliwe dzięki opakowaniu w formie butelki z zakrętką, którą można wielokrotnie otwierać i zamykać. Zamknięty produkt można przechowywać w temperaturze pokojowej przez 6 miesięcy od daty produkcji, natomiast po otwarciu należy trzymać go w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.
Farma Białka – nieoceniona pomoc w kuchni. Opinie klientów to potwierdzają!
Liczne opinie konsumentów potwierdzają, że suplement od Farmy Białka znacznie ułatwia gotowanie. Jego zastosowanie jest dokładnie takie samo jak w przypadku białka kryjącego pod skorupką jajka. Jedyną różnicę można dostrzec w jego konsystencji – wynika to z faktu, że poddano go procesowi pasteryzacji w celu wyeliminowania z niego wszelkich bakterii i patogenów. Dodatkowym atutem takiego rozwiązania jest możliwość spożywania produktu na surowo. Można bezpiecznie dodawać go do lukru, drinków, koktajli oraz sosów sałatkowych. Ponadto doskonale nadaje się do omletów, ciast, naleśników, majonezu, gofrów oraz wielu wytrawnych dań.
Prozdrowotna moc drzemiąca w białkach jaj
Dlaczego warto sięgnąć po opcję od Farmy Białka? Ze względu na jej właściwości. Białka jaj stanowią źródło aminokwasów egzogennych, których ludzki organizm nie jest w stanie samodzielnie wyprodukować. Co więcej, są one niemal całkowicie pozbawione tłuszczu, a co za tym idzie – dostarczają mniej kalorii. W ich wnętrzu można znaleźć niektórewitaminy i minerały, włączając w towitaminy z grupy B niezbędne do prawidłowego funkcjonowaniaukładu nerwowego. Warto zaznaczyć, że produkt od Farmy Białka jest pozbawiony barwników, konserwantów i innych chemicznych dodatków. Nie bez znaczenia pozostaje również fakt, że jest on całkowicie bezpieczny, co potwierdzają wyniki badań przeprowadzone przez Państwową Inspekcję Sanitarną. Dzięki zakrętce nadaje się on do higienicznego przechowywania. Jak deklaruje producent, można go zamrozić, co przedłuży jego trwałość nawet do dwóch lat. W MyBionic białka jaj tej firmy dostępne są w kilku objętościach, w tym w opakowaniach 500 g i 1 kg.